Sportfotografie: de stoel

Foto's maken van sporters stelt bijzondere eisen aan de fotograaf. De sport kennen, weten waar je het beste kunt staan, welke momenten goede actiefoto's opleveren en op welk moment je op het knopje drukt zijn enkele ingredienten om bijzondere foto's te maken.

Maar er is meer: een laag standpunt.
Net als het fotograferen van portretten van mensen of dieren geldt ook voor sportfotografie dat een laag standpunt ervoor zorgt dat de sporter groter lijkt en op je af komt. Het lijkt alsof je in het veld staat en mee aan het sporten bent.

Daarom heb ik een stoeltje. Dan hoef ik niet op de grond te zitten in de nattigheid, het zand, de modder, een hard rooster, maar lekker comfortabel op een stoeltje. Het zitvlak is niet hoger dan 45 cm. want ik wil dat die sporters uit mijn beeld knallen. Ze zijn er al vanaf 15 Euro maar dan heb je Spartaanse vissersstoeltjes die uit China komen en snel kapot gaan. Wil je meer comfort dan ben je ongeveer 45 Euro kwijt.

De stoel is de belangrijkste investering als je betere sportfoto's wil maken. Vergeet de dure body, vergeet de dure professionele lens. De eerste belangrijke investering is een laag standpunt. je fotokwaliteit gaat er 100% op vooruit als je voor dit standpunt kiest. Een stoel helpt je daarbij. 

Succes met het maken van betere sportfoto's:
http://www.jeroenroosen.nl/